Paranna terveyttäsi teknologian avulla

Kuntoiluseurantateknologia

Viime vuosina kaikkialla läsnä oleva kuntoiluseurantateknologia on aiheuttanut sen, että ihmiset ovat alkaneet yleisesti ottaen olla tietoisempia omasta terveydentilastaan. Kasvava puettavien sensoreiden yleisyys esimerkiksi älykellojen muodossa – jotka voivat antaa meille paremmin palautetta kehoissamme tapahtuvista asioista – tarkoittaa, että yhä useammat meistä pääsevät tutkimaan syvällisemmin terveydentilassamme tapahtuvia muutoksia ja mahdollisuuksia sen parantamiseen.

Mutta kun markkinoilla on niin runsaasti terveyttä edistäviä laitteita, ei ole helppoa erottaa niistä aidosta hyödyllisiä laitteita pelkistä turhista vempeleistä. Tässä artikkelissa käydään läpi muutamia parhaita teknologisia laitteita, joita voit käyttää terveytesi ja yleisen hyvinvointisi edistämiseen, sekä niiden käyttötarkoituksia eri terveyden osa-alueilla.

Painon ja verenpaineen tarkkailu

Älyvaaka ei ole missään nimessä uusi keksintö, mutta Fitbit Aria 2 -vaaka vie painosi punnitsemisen täysin uudelle tasolle. Sen lisäksi että se mittaa painosi, verkkoyhteydessä oleva vaaka tarkastaa pulssisi, veden prosentuaalisen määrän kehossasi, rasvaprosenttisi, luumassasi sekä lihasmassasi ja pitää kirjaa tästä kaikesta, että voit vertailla arvojasi ajan kuluessa.

Vaaka mittaa tarkasti painosi, kehonkoostumuksesi (sisältäen rasvaprosentin, lihaksiston, veden ja luumassan määrän) sekä painoindeksisi. Fitbit toimii yhteensopivasti Google Fitin, Samsung S Healthin ja Apple Healthin kanssa. Vaa’an voi yhdistää ilmaiseen iOS:lle, Androidille ja Kindlelle saatavaan Fitbit-sovellukseen, minkä avulla käyttäjä voi helposti jakaa dataa sekä asettaa tavoitteita ja muistutuksia tavoitteiden saavuttamiseksi. Mikä parasta, älyvaaka osaa tunnistaa mittasi muista, joten jokainen talouden jäsen voi käyttää vaakaa.

Omrom Evolv on kliinisesti testattu langaton verenpainemittari, joka on riittävän kevyt otettavaksi mukaan minne tahansa, minkä lisäksi se on äärimmäisen helppokäyttöinen. Laite antaa sinun helposti mitata, tallentaa ja jakaa verenpainedataa perheesi tai lääkärisi kanssa käyttämällä sovellusta. Se on myös erittäin hyvin muotoiltu.

Painon seuranta
Painon seuranta

Laite mittaa sydämenterveysalgoritmia käyttämällä enemmän datapisteitä ja poistaa liikkumisesta aiheutuvia häiriöitä tarkempia ja kliinisesti täsmällisempiä lukemia varten. Se antaa sinun myös mitata, tallentaa ja jakaa verenpainetietojasi helposti perheesi tai lääkärisi kesken käyttämällä Omron Connect -sovellusta. Evolv on yhteensopiva iOS- ja Android-laitteiden kanssa ja se toimii helposti antaen erittäin tarkkoja tuloksia, jotka esitetään hyvin suunnitellussa sovelluksessa.

Nuku paremmin

S+ on esittelytekstin mukaan maailman ensimmäisen kontaktiton täysin kattava unenseurantajärjestelmä. Se käyttää patentoitua SleepSensor-teknologiaa, joka seuraa, analysoi ja parantaa unta kotona ilman tarvetta puettavalle älylaitteelle, elektrodeille tai patjaan asennettaville sensoreille. Sängyn vieressä minkä tahansa perinteisen herätyskellon tavoin pidettävä S+ käyttää poikkeamiin kalibroituja hengitys- ja bioliikesensoreita, jotka mittaavat ja analysoivat unen vaiheita, tallentavat hengittämisen myötä laajentuvan ja rentoutuvan rintakehän liikkeitä sekä kehon liikkeitä, kuten asennon muutoksia, käden heilahduksia ja kehonvärähdyksiä.

Järjestelmä yhdistyy ilmaiseen iOS- ja Android-sovellukseen, joka käytetään yöunesi laadun tallentamiseen. Smart Alarm -järjestelmä auttaa käyttäjiä asettamaan aikaikkunan, jonka aikana laite herättää käyttäjän luonnollisesti unen kevyessä vaiheessa, jotta hän tuntee itsensä virkistyneemmäksi. Tämä on loistava terveyslaite, jos sinulla on ongelmia ylösnousemisen kanssa aamuisin.

Teknologiaa kahvinkeittämiseen

Mikäli seuraava matkasi pitää sisällään reppureissaamista, retkeilyä tai asumista hotellissa ilman kahvinkeittomahdollisuutta, Wacaco Minipresso -espressokeitin on pieni, kevyt ja riittävän mukana kannettavaksi soveltuva laite, mikä varmistaa, ettei aamukahvisi jää sinulta enää koskaan väliin. Säännöllisellä kahvin juomisella on osoitettu olevan paljon terveyshyötyjä, kuten pienempi riski sairastua Parkinsonin tautiin ja tiettyihin syöpiin sekä jopa pienempään DNA-vaurioiden määrään. Tutkimusten mukaan kahvin juominen voi myös alentaa tukkeutuneiden verisuonten riskiä, mikä voi johtaa sydänkohtaukseen. Kupillinen kahvia päivässä pitää sairaudet loitolla.

Mikään ei saa nousemaan aamulla sängystä paremmin kuin juuri jauhetun kahvin tuoksu. Kahvinkeitinvalmistaja Sage tuntuu olevan samaa mieltä, sillä se on valmistanut Oracle One Touch -kahvinkeittimen. Tämä espressokone on täysin automaattinen ja tekee kahviloiden suosikkijuomat yhdellä napin painalluksella.

Kone jauhaa pavut ennen jokaista keittoa lisäten tuoreutta kahviin käyttämällä sisäänrakennettua myllyä. Keitin antaa sinun jopa säätää jauhatuksen karkeuden nuppia vääntämällä, mikä tekee asetusten vaihtamista henkilökohtaisia makumieltymyksiä varten äärimmäisen helpoksi. Keittimessä on lisäksi automaattinen mikrovaahdotus ja tampperi, jotka tekevät aamuistasi vielä hieman helpompia.

Kupillinen mustaa ei pelkästään auta sinua pysymään hereillä tulevaa päivää varten, vaan se myös auttaa sinua näyttämään hyvältä. On todistettu tieteellisesti, että tuore kahvi on yksi hyvin harvoista luonnontuotteista, joka todistetusti auttaa polttamaan rasvaa. Amerikkalaisessa ravintotieteen lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kofeiini voi tehostaa metabolismia jopa 11 prosentilla, mikä auttaa pitämään kehon rasvaprosentin pienempänä.

Automaattinen espressokone on vaivaton käyttää ja tarjoaa enemmän aikaa kahvitaukoon päivän keskelle. Keitän usein itselleni kupillisen kahvia ja istun hetkeksi sohvalle rentoutumaan kannettavan tietokoneeni kanssa. Tyypillisesti joko lueskelen peliaiheisia foorumeita kuten Pokerisivuja tai Konsolifiniä tai pelaan Forge of Empiresiä tai PokerStars casinolla. Joskus saatan vain laittaa silmät kiinni, nostaa jalat pöydälle ja rentoutua kuuntelemalla musiikkia Spotifystä.

Keittoa ja mehua

Mehunpuristin
Mehunpuristin

Kun ulkona on liian kylmä keli, eikä sinulla ole energiaa tai kärsivällisyyttä alkaa valmistaa suurta terveellistä ateriaa, loistava vaihtoehto on ottaa käyttöön hongkongilaisyritys Scottin valmistama keittokone. Se ei pelkästään anna sinun luoda maukkaita terveellisiä keittoja helposti, vaan siinä on kaikkiaan viisi automaattista ohjelmaa: sulatus, keitto, kastike, smoothie ja murskatut jäät. Lisäksi keittimessä on automaattinen puhdistustoiminto.

Koneessa on myös eksperttitila, jossa yhdistyy kolme sekoitusnopeutta ja kaksi keittolämpötilaa lempeästä intensiiviseen. Tämä on ideaalinen keittiöväline talvea varten, kun haluat syödä viisi ateriaa päivässä, mutta et jaksa nähdä niin paljoa vaivaa.

Kuitu on yksi tärkeimmistä ravintoaineista, joka ehkäisee sydäntauteja, diabetesta, ylipainoa, joitain syöpiä ja parantaa lisäksi ruoansulatusjärjestelmän terveyttä. Monet ihmiset eivät kuitenkaan saa tarpeeksi kuituja. Yksi tapa varmistaa kuitujen saanti on käyttää Philips Avancen tapaista mehulinkoa. Siinä on FiberBoost-teknologia, jonka avulla voit valita haluamasi tekstuurin kirkkaasta mehusta paksumpaan vaihtoehtoon, joka sisältää jopa 50 % enemmän kuituja.